Rapoarte ale autopsiilor unor victime ale atacurilor teroriste din martie 2016 de la Bruxelles au fost furate dintr-o clădire a Parchetului din Bruxelles, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Informaţiile au fost dezvăluite marţi seară de postul de televiziune flamand VTM Nieuws și au fost confirmate pentru AFP de o sursă apropiată dosarului.

Ulterior, Parchetul din Bruxelles a transmis un comunicat în care a confirmat că "diverse obiecte, între care un hard disk, au fost furate joia trecută din cabinetul medicilor legişti". Potrivit Parchetului, pe hard disk se aflau, printre altele, rapoarte ale autopsiilor şi examinărilor medicale făcute în anchetele judiciare în curs.

Parchetul din Bruxelles a mai transmis că în acest caz a fost arestat un suspect, care urmează să fie dus în instanță, miercuri. "El neagă faptele, iar ancheta nu a permis găsirea obiectelor furate", a mai transmis Parchetul.

De asemenea, Parchetul din Bruxelles a criticat postul de televiziune VTM Niews pentru că a difuzat informaţii înainte ca anchetatorii să le poată aduce la cunoştinţa "cât mai multor victime afectate de acest furt".

Atacurile sinucigașe comise în 22 martie 2016 pe aeroportul din Bruxelles și într-o stație de metrou și revendicate de gruparea Statul Islamic au ucis 32 de oameni. Alți peste 340 răniţi au fost răniți pe aeroportul din Bruxelles şi în staţia de metrou Maelbeek din capitala belgiană.