Video Trump: Mexic va plăti pentru zidul de la frontieră prin noul tratat comercial încheiat alături de SUA și Canada

de A.Z.     HotNews.ro
Miercuri, 9 ianuarie 2019, 6:59 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Captura YouTube
Preşedintele Donald Trump s-a adresat marţi naţiunii americane în legătură cu construirea gardului de la frontiera cu Mexicul, pentru a asigura securitatea graniţei împotriva imigranţilor, într-un discurs televizat, transmis de CNN, citat de Mediafax.

Președintele Trump a dat vina pe democrați pentru oprirea a activităţii administraţiei timp de 18 zile, declarând că problema ar putea fi rezolvată cu ușurință dacă oponenții săi politici vor ceda cerințelor sale privind finanțarea zidului."Guvernul rămâne închis pentru un singur motiv: democrații nu vor finanța securitatea frontierelor", a declarat Trump în cadrul discursului susţinut din Biroul Oval.

Democrații și-au exprimat sprijinul pentru pașii de securitate la graniță, cum ar fi îmbunătăţirea tehnologiei, dar au refuzat să ofere sprijin pentru construirea unei bariere la graniță.

Trump a spus că va relua miercuri discuțiile cu democrații.

"Această situație ar putea fi rezolvată într-o ședință de 45 de minute", a spus el. "Am invitat mâine liderii Congresului la Casa Albă pentru a face acest lucru.", a adăugat Trump.

Președintele Trump a deschis primul discurs oficial din biroul de la Casa Albă avertizând asupra "unei creșteri a crizei umanitare și de securitate de la frontiera noastră de sud", despre care majoritatea experților spun că este în contradicție cu faptele.

Problema imigrației, a spus Trump, este "o criză a inimii, o criză a sufletului".

Trump a afirmat că SUA nu mai poate găzdui imigranții care intră ilegal în țară.

"Nu avem spațiul nesesar pentru a-i ține și nu avem nici o modalitate de a-i întoarce prompt acasă în țara lor", a spus Trump.

"Toți americanii suferă dinn cauza imigrației ilegale necontrolate", a precizat Trump. "Acest lucru restrânge resursele publice și scade numărul locurilor de muncă și salariile", a adăugat acesta.

Trump a susținut că "zidul va fi plătit, de asemenea, în mod indirect prin noul acord comercial cu Mexic".

Președintele american a catalogat problema frontierei ca pe o criză și s-a opus crimelor comise de imigranții ilegali.

Trump a recunoscut violnţele cu care se confruntă migranții în timpul călătoriei în SUA, declarând: "Una din trei femei este agresată sexual în trecerea periculoasă prin Mexic. Femeile și copiii sunt cele mai mari victime ale sistemului nostru defect. Aceasta este realitatea tragică a imigrației ilegale la frontiera noastră de sud."
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1683 vizualizari

 • +13 (31 voturi)    
  La pastele cailor (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 9:39)

  rinox [utilizator]

  Atunci va plati Mexic. Nu este prevazuta nici o taxa in tratatul comercial ca sa finanteze zidul. O noua gogoasa vanduta americanilor.
  • -5 (13 voturi)    
   Greșești (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 14:13)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui rinox

   E permisă introducerea temporară în mod unilateral de taxe de trecere a forntierei în „situații excepționale”. Chestia că nu se precizează ce înseamnă situații excepțioale și nici de câte ori se pot prelungi aceste taxe tmporare. Trump a declarat ficial că la frontiera de sud e o situație de criză ce necesită măsuri urgente.

   Se pot mări taxele de viză de câtev ori de la $150 la oricât de mult. Se pot de asemenea anula toate vizele pe termen lung cu intrări multiple (1-5-10 ani) lș acorda doar vize cuo singură intrare pe 1-3-6 luni. Așa le-a Trump cetățenilor din țările musulmane când diverse tribunale i-au bloat ordinul de oprire a intrării lor în țară. În final oridnul lui Trump a fost susținut de curte supremă așa că a rzolvat și problema vizlor - nu se mai avordă deloc.

   Poate de asemenea să pună o taxă de 25% pe tranferurile de bani ale mexicanilor din SUA spre Mexic, așa um le face cubanezilor. Aia singură va aduce $7.5 miliarde față de cele $5.7 pe care le cere el pentru zid.

   Problema e că Trump are nevoie de o majoritate de 60% în senat spre a fi autorizat să cheltuie bani pe zid (indiferent cum sunt obținuți - chiar dacă sunt donații). La alegerile din 2018 a câștigat în Senat doar 53% față de 51% cât avea anteroior.
   • +5 (11 voturi)    
    taxe imaginare (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 15:25)

    ankido [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    unde scrie asa ceva? E wishful thinking. Tratatul ala e de eliminare a taxelor, e un tratat comercial de liber schimb, nu o lege pesedista de incarcare cu biruri. Nu e nevoie de 60 de voturi in Senat, e suficienta majoritatea simpla. Problema e ca nimeni nu vrea sa-i dea banii aia.
    • -3 (9 voturi)    
     Puine mana pe carte. vorbesti dupa ureche (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 17:34)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ankido

     Citeste sectiunea 34.6 a tratatului USMCA. Ea permite SUA sa suspende total sau partial tratatul in mod unilateral si pe termen nedefinit, notificand partenerii cu 6 luni in avans . Asta permite introducerea oricaror taxe, oaricand.

     Legislatia permaneta si cea bugetara necesita o majoritate de 60 de voturi in senat (pana ion 1975 ea era de 66 de voturi. Altfel poate fi blocata de minisritate prin "cloture". Vezi

     https://www.senate.gov/artandhistory/history/common/briefing/Filibuster_Cloture.htm

     "In 1975, the Senate reduced the number of votes required for cloture from two-thirds to three-fifths, or 60 of the current one hundred senators."
     • +2 (2 voturi)    
      sectiunea 34.6 (Joi, 10 ianuarie 2019, 14:10)

      ankido [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      A Party may withdraw from this Agreement by providing written notice of withdrawal to
      the other Parties. A withdrawal shall take effect six months after a Party provides written notice
      to the other Parties. If a Party withdraws, this Agreement shall remain in force for the remaining Parties.

      Cum plateste Mexic? Daca SUA se retrage si pune taxe pentru importurile din Mexic, la fel va face si Mexic, va taxa importurile din SUA. Unde e castigul?

      Legislatia trece prin Senat cu majoritate simpla. 60 de voturi sunt necesare doar pentru a intrerupe dezbaterea minoritatii, filibuster

      It does not take 60 votes to pass an ordinary bill in the Senate; it takes a majority of the senators voting. If everyone is present, it takes 51 votes, or 50 votes if the vice president votes to break the tie. Under the current rules of the Senate–which can be altered by a majority vote–it takes 60 votes to proceed to a vote on a bill when some senators want to continue debate forever, or filibuster.
      https://fair.org/uncategorized/how-many-votes-does-it-take-to-pass-a-senate-bill/

      Reconciliation is a legislative process of the United States Congress that allows expedited passage of certain budgetary legislation on spending, revenues, and the federal debt limit with a simple majority vote in both the House (218 votes) and Senate (51 votes). Senate rules prohibit filibustering and impose a 20-hour cap on the total time for debate, motions and amendments related to reconciliation bills.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Reconciliation_(United_States_Congress)

      Si mai e si optiunea nucleara
      https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_option

      Tratatul nu e in vigoare deci vorbim de blana ursului din padure.
    • -4 (8 voturi)    
     Si inca ceva (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 17:52)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ankido

     Daca "nimeni nu vrea sa-i dea banii aia" Trump nu ar putea bloca guvernul. 66% din voturi in Congress pentru o lege ii rapesc presedintelui dreptul de a bloca legislatia.

     https://www.senate.gov/reference/glossary_term/override_of_a_veto.htm

     la acest numari de voturi, de altfel Trump ar putea fi demis maine.
     • +2 (2 voturi)    
      nici un partid nu are majoritate de 66% (Joi, 10 ianuarie 2019, 14:23)

      ankido [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Trump blocheaza guvernul pentru un zid nedorit de americani si republicani

      American voters oppose building a wall on the Mexican border 54 - 43 percent and say 54 - 44 percent the wall is not necessary to improve border security
      https://poll.qu.edu/national/release-detail?ReleaseID=2590


      Nici texanii nu vor zid

      Statewide, 61 percent of Texans oppose building a wall, while 35 percent support it and 4 percent don’t know or declined to answer, according to a poll conducted in April by Texas Lyceum, a nonprofit leadership organization.
      https://www.star-telegram.com/news/state/texas/article152402734.html
 • +6 (20 voturi)    
  O criza a inimii, o criza a sufletului.... (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 10:20)

  demetru [utilizator]

  Si ieri urla ca vin criminalii, traficantii si violatorii. E disperat rau, se apropie sfarsitul.
 • -2 (14 voturi)    
  E exact cum zice Trump (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 10:26)

  tg3290 [utilizator]

  dar esti prea fraier sa intelegi asta. Este ca atunci când ti-ai luat un credit de la banca si aveai o lista de comisioane, dar niciunde nu scria negru pe alb ca iti luam si ceva bani pentru ca esti prost sau nu ai ce sa faci ca asa vrem noi. Asa si cu Trump, evident ca nu scrie in tratat niciunde aici sunt banii pt finantarea zidului, dar este la fel de evident ca asta a fost un alt motiv pt a renegocia vechiul Nafta si de a pune presiune financiara pe Mexic. E suficient sa spuna peste cativa ani asa - mai tineti minte vechiul Nafta, uite cum stateam economic pe relatia cu Mexicul, uita cum stam acum cu noul tratat Alena, deci ne-am acoperit din diferenta si zidul cu mexicul.
 • +3 (19 voturi)    
  Batranetea deh (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 10:29)

  arap [utilizator]

  cand nu mai ai vigoarea aia din tinerete iti iei nevasta tanara si ridici ziduri, poate poate mai pacalesti pe cineva :)
 • -6 (16 voturi)    
  Și totuși Mexicul va plăti (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 14:00)

  Amerlocu [utilizator]

  Sunt multiple modalități prin care Mexicul va plăti:

  Mexianii din SUA trimit în Mexic ~ $30 de miliarde anual. O taxă de 25% cum e cea pentru banii trimiși în Cuba (suspendată de Obama în 2015 și reintrodusă de Trumpîn 2017) va plăi cu vârf și îndesat zidul. Trump cerut $5.7 miliarde, iar taxa va aduce $7.5 miliarde.

  Se pot introduce temporare (comform USMCA ce înlocuiește NAFTA) taxe de trecere a frontierei SUA/Mexic pentru cei ce nu au pașaport SUA. Numai că situația „temporară” se poate reînoi și pe 100 de ani. Nu e nimic în tratat care s-o limiteze. Se pot de asemenea mări taxele de viză pentru mexicani de la $150 la $300-$400. Vizele pe 1-5-10 ani pot fi înlocuite de cele pe 1-6 luni - așa cum făcut Trump cu iranienii, somalezii, etc. înainte ca intrarea lor în SUA să fie oprită total. Mexicanii vor păti.

  Problema nu sunt banii. Problema e că Trump are nevoie de 60 de voturi din 100 în senat ca să poată aloca orice fonduri pentru zid. Are doar 53. Republicanii au câștigat doar două locuri în plus la alegrile din 2018.

  Partea bună e că blocarea finanțării guvernului lovește excusiv în electoratul stângii. 99% din donațiile electorale ale bugetarilor (afară de armată, poliție și paza frontierei ce contribuie cu peste 95% la Trump/republicani și care sunt automat plătiți chiar dacă bugetul nu e votat) merg la democați. Peste 85% din locuitorii gettorurilor rămași fără bonuri de masă și alte servicii sociale votează constant cu stânga. La legerile din 2018 sa ajus la fenomenalul 98% în ghettouri și pușcării. Deci Trump are vreme să aștepte.

  Pentru democrați, chiar dacă au încă gura mare, va fi mult mai greu să-și țină electoratul la popreală mi
  ult de câteva săptămâni pentru că refuză să-i aloce zidului lui Trump 0.1% din bugetul federal. Trump a spus că democrații îl pot găsi la birou oricând și că are vreme să aștepte până ce „iadul va îngheța”.
  • +7 (13 voturi)    
   care taxe? (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 15:16)

   ankido [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Arata tu taxa care a adus miliarde de la Mexic. E imaginara.

   Nu se stie ce inclinatie politica au cei afectati. Donald J. Trump e presedintele tuturor americanilor nu doar al tribului sau. Cei afectati impreuna cu familiile lor reprezinta cateva milioane de voturi pe care presedintele le pierde.

   Democratii procedeaza cum au facut si republicanii in 2017 si 2018, fara bani pe proiecte inutile care doar hranesc ego-ul presedintelui. Si apropo bugetul trece cu majoritate simpla, 60 de voturi sunt necesare pentru a intrerupe filibusterul.
   • -3 (11 voturi)    
    Alea de care ti-am spus mai sus (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 17:48)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ankido

    E exact ce ti-am spous mai sus. De exemplu o taxe de transfer a banilor spre Mexic asa cum e cea pentru Cuba, plateste zidul. Problema e ca n-are autorizatia senatului sa-i foloseasca la zid. Decim primul punct e sa obitna cele 60 de voturi in senat.

    E adevarat ca Trump este presedintele tuturor americanilor. Numai ca cei ce-l voteaza. considera zidul si stoparea imigratiei ilegale ca principale prioritati acum ca Trump a pus economia americana pe picioare. Datoria sa e sa rezolve in primul rand problemele celor ce l-am votat. Pentru ca de asta l-am votat. Asta e cheia democratiei. Trebuie sa aperi intotdeauna interesele celor ce te voteaza.

    Faptuil ca le taie macaroana bugetarilor nu-l afecteaza. Nu poate pierde ceea ce oricum nu are. Aia nu-l voteaza oricum si nici nu-l vor vota vreodata. de ce ar trebuei sa puna interese lor desupra celor ale alegatorilor sai? E ca si cum ai spune ca daca opozitia reuseste sa dea peste cap ordonantele amnistiei si gratierii pierde voturile puscariasilor si ale puscariabililor. Atata doar ca aia nu voteaza nici cu USR si nici cu PNL. Adica opozitioa nu are NIMIC de pierdut.

    Legislatia permaneta si cea bugetara necesita o majoritate de 60 de voturi in senat (pana ion 1975 ea era de 66 de voturi.

    Vezi

    https://www.senate.gov/artandhistory/history/common/briefing/Filibuster_Cloture.htm

    "In 1975, the Senate reduced the number of votes required for cloture from two-thirds to three-fifths, or 60 of the current one hundred senators."
    • +2 (2 voturi)    
     nu exista astfel de taxe in tratat (Joi, 10 ianuarie 2019, 14:31)

     ankido [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     ce spui tu este rodul dorintelor: daca, se va, vor fi, etc. Tu vezi deja rauri de bani curgand din taxe inexistente dintr-un tratat care nici macar nu e in vigoare.

     Imigratia e in scadere de ani de zile, infractionalitatea in randul imigrantilor mexicani e sub media nationala, imigrantii aduc un plus economic prin joburile pe care americanii nu le prefera pentru ca sunt prost platite. Nu exista o criza a imigratiei, e inventata de Trump.

     Speculatiile ca bugetarii sunt democrati nu au baza in realitate, cu siguranta ca dupa ce vor rata incasarea salariul din cauza acestei crize, vor deveni democrati.
   • -4 (6 voturi)    
    Dacă ar putea opoziția românească (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 19:50)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui ankido

    să blocheze bugetul guverunului PSD pe 2019 astfel afectând salariile bugetarilor și ajutoarele sociale ... ai spune că așa le trebuie, că au votat PSD-ul ...
    • +2 (2 voturi)    
     de unde stii asta? (Joi, 10 ianuarie 2019, 14:32)

     ankido [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

     iti dai cu parerea fara nici un fel de dovezi. Nu bugetarii trebuie sa sufere, au copii, rate, facturi. PSD trebuie sa sufere.
     • -1 (1 vot)    
      Bugetarii și asistații sociali (Joi, 10 ianuarie 2019, 16:27)

      BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui ankido

      Sunt masa de manevră a PSD-ului, cum ai să bați PSD-ul? Promițând mai multe pomeni electorale că PSD-ul?
      • +1 (1 vot)    
       bugetarii SUA (Joi, 10 ianuarie 2019, 18:24)

       ankido [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

       Airport security, Customs and Border Protection, the Coast Guard, the Secret Service, Securities and Exchange Commission, Internal Revenue Service, Food aid and inspections, Law enforcement and the judiciary, Veterans Affairs.

       Nu-si primesc salariile chiar cei insarcinati cu securitatea SUA, de prevenirea terorismului, de securitatea alimentara, prevenirea spalarii banilor. Pedepsirea propriilor cetateni si punerea in primejdie a altora inseamna MAGA?
 • +3 (9 voturi)    
  Trump a mintit porceste (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 17:01)

  kent8 [utilizator]

  https://www.salon.com/2019/01/09/donald-trump-outdoes-himself-even-more-racist-lies-than-critics-feared/
  • -3 (7 voturi)    
   Ce ar fi sa verifici un pic link-ul tau? (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 22:40)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui kent8

   Ce ar fi sa verifici faptele? Mai jpos ai discursul lui Trump

   https://www.youtube.com/watch?v=KWcmZ8hozvU

   Zi-mi si tu ce vezi "rasist" in el?! Faptul ca a afirmat ca toate capeteniile democrate isi au viloaiele de neam prost inconjurate de ziduri inalte dar ca in aceasli timp refuza Americii sa aiba propriul zid la frontiera ce ami afecata de ilegali?!
   • +2 (2 voturi)    
    Tu stii sa citesti? (Joi, 10 ianuarie 2019, 16:21)

    kent8 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Miller's lurid racism was all over the speech, which focused heavily on the grotesque details of crimes committed by a few undocumented immigrants, ignoring the fact that native-born Americans commit crime at higher rates. Trump openly conflated the refugees seeking legal political asylum at the border with "illegal" immigrants, an overt lie that paints an entire group of people as criminal based on their ethnic background.

    He lied about the effect immigrants have on the economy, blaming them for lower wages and lost job opportunities. But, of course, unemployment is at a record low, something Trump is happy to talk about when he's not trying to whip Americans into a racist frenzy.

    Alte surse confirma minciunile lui
    http://time.com/5497260/donald-trump-border-wall-fact-check/

    Ce ironic sa invoci "viloaiele" democratilor aparand discursul rasist al unui miliardar care toata viata a trait in lux si nu stie ce inseamna sa-si castigi painea cu sudoarea fruntii. Apropo uite inca o minciuna marca Trump, "enormul zid" din jurul casei lui Obama

    https://www.yahoo.com/entertainment/trump-lies-10-foot-wall-180241838.html
 • -2 (12 voturi)    
  o fi el un clown (Miercuri, 9 ianuarie 2019, 18:28)

  hanu [utilizator]

  Dar spune adevarul. Imigrantii ilegali nu au ce cauta in state. Au ajuns acolo ILEGAL. Daca nu mai e lege, atunci ce mai e? Taxpayerii s-au saturat de politici facute pe sentimente.
  Credeti ca e rau cu el? Stati sa vedeti cand vin adevaratii extremisti. Cine isi imagineaza ca americanii pot fi prostiti la infinit de bullshiturile "democratilor" se inseala amarnic. hilarry a pierdut cu tot establishmentul de partea ei in fatza lui pacala. Pentru ca oamenii vad ce se intampla PE STRADA, nu in gated communities.
  • +2 (2 voturi)    
   jumatate au ajuns acolo legal (Joi, 10 ianuarie 2019, 14:39)

   ankido [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   le-a expirat viza si au ramas. Imigrantii aduc beneficii economiei SUA si legalizarea lor ar creste aceste beneficii. Trump demonizeaza imigrantii si ii portretizeaza ca delicventi, in loc sa priveasca situatia obiectiv de la inaltimea functiei sale.

   Research shows that illegal immigrants increase the size of the U.S. economy, contribute to economic growth, enhance the welfare of natives, contribute more in tax revenue than they collect, reduce American firms' incentives to offshore jobs and import foreign-produced goods, and benefit consumers by reducing the prices of goods and services.[3][4][5][6][7] Economists estimate that legalization of the illegal immigrant population would increase the immigrants' earnings and consumption considerably, and increase U.S. gross domestic product.[8][9][10][11] There is scholarly consensus that illegal immigrants commit less crime than natives.[12][13] Sanctuary cities – which adopt policies designed to avoid prosecuting people solely for being in the country illegally – have no statistically meaningful impact on crime, and may reduce the crime rate.[14][15] Research suggests that immigration enforcement has no impact on crime rates

   https://en.wikipedia.org/wiki/Illegal_immigration_to_the_United_States
   • -1 (1 vot)    
    ... (Joi, 10 ianuarie 2019, 17:15)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui ankido

    "Economists estimate that legalization of the illegal immigrant population would increase the immigrants' earnings and consumption considerably, and increase U.S. gross domestic product."
    Poi ei sunt preferați acum pentru că sunt mai ieftin de plătit ... dacă le legalizezi statului atunci nu vor mai fi atât de ieftini ... deci cine îi prefera până atunci se va descotorosi de ei în favoarea altor emigranți ilegali (pe care iar îi va plăti mai ieftin) și presupun că procesul continuă așa la nesfârșit ...
    Apoi dacă li se măresc veniturile și crește consumul, automat vor crește și prețurile bunurilor și serviciilor pentru că inflație ...
    • +1 (1 vot)    
     studiile zic altceva (Joi, 10 ianuarie 2019, 18:27)

     ankido [utilizator] i-a raspuns lui BlaBla1234

     tu crezi ca Dorel se transforma peste noapte din ingrijitor de piscine in neurochirurg?
     • 0 (0 voturi)    
      Şi la noi au devenit toţi neurochirugi (Vineri, 11 ianuarie 2019, 11:24)

      BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui ankido

      Peste noapte după creşterea salariului minim pe economie? De aia avem inflaţie de 5%?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by