Membrii juriului din procesul în care este judecat Joaquin ”El Chapo” Guzman au ascultat mai multe conversații telefonice ale șefului imperiului de cocaină. Dovezile împotriva acestuia au fost adunate după ce FBI a reușit să îl convingă pe băiatul care se ocupa de IT să coopereze, relatează New York Post.

El Chapo 2017Foto: Wikipedia

Procurorii susțin că dețin între 100 și 200 de înregistrări cu El Chapo și că au în posesie peste 800 de apeluri telefonice înregistrate cu ajutorul lui Cristian Rodriguez. Acesta a ajutat procurorii să descifreze sistemele de încriptare folosite de membrii Cartelului Sinaloa.

Curtea de Judecată a ascultat în jur de 10 astfel de înregistrări- în mai multe dintre acestea Guzman organiza o vânzare, vorbea cu polițiști corupți sau încerca să calmeze un asasin care făcea exces de zel.

FBI l-a convins pe Rodriguez să lucreze sub acoperire în 2010 într-o cameră de hotel din Manhattan când un agent a pozat într-un geniu IT care voia să își construiască propriul sistem de criptare.

Agenția a reușit atunci să îl convingă pe Rodriguez să coopereze proactiv cu guvernul și să continue să lucreze pentru cartel sub acoperire.