Aflat în vizită la Ankara, John Bolton, consilierul preşedintelui SUA Donald Trump, părăseşte Turcia. În ceea ce priveşte operaţiunea în estul Eufratului, preşedintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat: "Poate fi declanşată oricând după întâlnirea cu Bolton. Ar putea începe într-o noapte, pe neaşteptate", potrivit Aksam, citat de Rador.

John BoltonFoto: Wikipedia

După întâlnirea de la Ankara, care a durat 2 ore şi 10 minute, cu purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, İbrahim Kalın, şi delegaţia care îl însoţea, consilierul pe probleme de securitate naţională a SUA a decis să părăsească urgent Turcia.

Jennifer Jacobs, corespondentul Bloomberg la Casa Albă, a spus că preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, a refuzat să se întâlnească cu consilierul pe probleme de securitate naţională, John Bolton.

"Interlocutorul lui Bolton este Kalın"

Preşedintele Erdoğan, care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor pe această temă după şedinţa de grup a partidului, a spus că "Interlocutorul lui Bolton este Kalın. În orice moment putem lansa o operaţiune în estul Eufratului".

După întâlnirea dintre Bolton şi Kalın, preşedintele Erdoğan a vorbit în cadrul şedinței de grup a AKP (Partidul Justiţie şi Dezvoltare - n.trad.) şi reacţionând foarte dur faţă de afirmaţiile lui Bolton în Israel, a declarat: "Nu este posibil să înghiţim aceste vorbe. Minciuna că ţinta Turciei în Siria sunt kurzii este cea mai josnică, urâtă, banală calomnie".

"Cu Trump mă pot întâlni oricând"

Preşedintele Erdoğan, care a refuzat să se întâlnească cu Bolton în urma declaraţiilor acestuia din Israel, conform cărora SUA nu se vor retrage din regiune până când nu se vor fi oferite garanţii PKK/YPG, a spus: "Cu Trump mă pot întâlni oricând".

Fotografia care atrage atenţia

Fotografiile făcute în timpul întâlnirii dintre consilierul pe probleme de securitate naţională a SUA, John Bolton, şi İbrahim Kalın, ne arată poziţia lui Bolton faţă de Turcia.

Atrage atenţia poziţia lui Bolton în faţa lui İbrahim Kalın, Bolton cel care în Israel se considera "leu" în faţa Turciei, scrie Aksam.