Ministrul Stephen Barclay afirmă că guvernul nu dorește să prelungească termenul din articolul 50 și reiterează faptul că obiectivul este ca ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană să aibă loc la data prevăzută: 29 martie, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, a negat existenţa unor negocieri cu Bruxelles-ul pentru a amânarea ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

"Nu am purtat nici o negociere cu Uniunea Europeană cu privire la extinderea" articolului 50, a declarat Barclay pentru postul de radio BBC, dezminţind un articol publicat în "The Telegraph".

Când a fost întrebat direct de BBC dacă dezminte articolul, ministrul a declarat: "Da, pentru că pot garanta că politica guvernului este aceea de a ieşi pe 29 martie, doamna prim-ministru a indicat acest lucru în mod clar în mai multe rânduri în Parlament".

"The Telegraph" citează trei surse europene neidentificate, conform cărora oficialii britanici au "testat apele" referitor la o prelungire a termenului prevăzut în articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care stabilește un termen de doi ani pentru ca o țară să finalizeze procesul de ieșire din Uniunea Europeană.

Londra și Bruxelles-ul au ajuns deja la un acord pentru Brexit, însă primul-ministru Theresa May se confruntă cu dificultăți în aprobarea acestuia în Parlament. Pe 15 ianuarie este prevăzut un vot.