Franța plănuiește să-și actualizeze legislația cu privire la protestele nedeclarate ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă. În răspuns la mișcarea violentă ”vestele galbene”, prim-ministrul Edouard Philippe a spus luni că răspunsul guvernamental la nesupunere civilă nu va mai fi la fel de blând, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declarațiile prim-ministrului au apărut după ce mai mulți protestatari au incendiat motociclete și au rupt cordoanele de jandarmi de pe Bulevardul Saint-Germain în cursul zilei de sâmbătă.

,,Trebuie să protejăm dreptul de a protesta în Franța și trebuie să îi sancționăm pe cei care încalcă legea”, a declarat Philippe la televiziunea TF1.

,,Acesta este motivul pentru care guvernul vede cu ochi buni actualizarea legii pentru a-i sancționa pe cei care nu-și respectă obligația de a declara protestele, pe cei care iau parte la astfel de proteste și pe cei care vin cu cagule la astfel de evenimente”, a spus Philippe.

Acesta a adăugat că guvernul are ca model de legislația prevederile deja existente împotriva huliganilor cărora li se poate interzice accesul la meciurile de fotbal. O astfel de lege ar putea să apară începând cu luna februarie.