Premierul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la al patrulea mandat şi care candidează la alegerile din aprilie pe fondul unor acuzații de corupție, a cerut luni să se confrunte cu martorii statului, relatează Mediafax, care citează Reuters.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Netanyahu a anunțat pe Twitter că va face un "anunț special" la televiziunea israeliană, atrăgând un val de speculații în presă că ar putea să demisioneze sau chiar că încearcă să iniţieze o acțiune în justiție pentru a încerca să suspende orice rechizitoriu împotriva sa.

În schimb, el a ţinut un discurs în care și-a afirmat din nou nevinovăția într-o serie de cazuri de corupție. El a susținut că a fost victima unei vânători de vrăjitoare și a declarat că îi este refuzată șansa de a-și contesta acuzatorii față în față.

"Eu cer o confruntare cu martorii statului acum. De ce le este frică? Ce au de ascuns? Nu mi-e teamă și nu am nimic de ascuns ... În ceea ce mă privește, poate fi difuzat în direct, astfel publicul îl poate vedea și auzi", a afirmat Netanyahu.

Ca răspuns, Ministerul Justiției din Israel a transmis că investigațiile împotriva lui Netanyahu au fost efectuate profesional și temeinic.

Netanyahu, care conduce partidul de dreapta Likud, a declarat că anchetatorii au respins de două ori solicitările sale de a se confrunta cu martorii. Cel puțin trei foşti colaboratori ai acestuia au fost de acord să furnizeze dovezi împotriva sa, a informat mass-media israeliană.

Netanyahu este acuzat în trei cazuri de corupţie. El a spus că nu se va retrage din cursa electorală dacă va fi pus sub acuzare.