Preşedintele Donald Trump va efectua o vizită la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, în contextul crizei politice generate de intenţia sa de a construi un zid pentru a opri imigranţii, informează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Preşedintele Donald Trump se va deplasa joi la frontiera sudică pentru a se întâlni cu persoanele aflate în primele linii în criza de securitate naţională şi umanitară", a anunţat luni seară Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

La rândul său, Donald Trump a transmis prin Twitter că va face o declaraţie pe tema crizei: "Am plăcerea de a vă anunţa că mă voi adresa naţiunii pe tema crizei umanitare şi de securitate naţională de la frontiera sudică. Marţi seară la ora 21.00" (miercuri, 4.00, ora României).

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de două săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,6 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.