Un avion de luptă F-15 al armatei israeliene a aterizat de urgență după ce a pierdut acoperișul cockpitului la 9.144 metri altitudine, lăsând echipajul fără protecție în fața vânturilor violente și a frigului extrem, a anunțat luni armata, citată de AFP.

Aparate F-15Foto: Hotnews

În 2 ianuarie, când efectuau un zbor de antrenament, piloții s-au trezit fără acoperișul cockpitului, la o temperatură exterioară de -45 grade, potrivit unui comunicat al armatei.

"Suntem fără acoperiș și vom ateriza în apropiere de baza" aeriană Nevatim (sud), a declarat prin radio unul dintre piloți, cu o voce calmă, acoperită de zgomotul vândului și al motorului, potrivit unui extras sonor difuzat de armată.

Aterizarea s-a derulat fără incidente, a precizat armata, adăugând că a fost ordonată oprirea imediată a tuturor zborurilor de antrenament F-15 în așteptarea rezultatelor anchetei.

Potrivit cotidianului Haaretz, armata aerului dispune de o flotă de F-15 de fabricație americană din anii 1970. F-15 erau considerate cel mai bun avion de vânătoare al armatei israeliene până la achiziționarea de avioane invizibile F-35 în decembrie 2016.