O femeie din Arabia Saudită, blocată pe aeroportul internațional din Bangkok, refuză deportarea în țara de origine, spunând că, la întoarcere, va fi omorâtă de familie, relatează BBC.

Rahaf Mohammed al Qunun, în vârstă de 18 ani, care susține că încearcă să fugă de familia ei, trebuia să fie deportată în Kuwait luni.

Adolescenta s-a baricadat în camera de hotel în care era reținută de autorități până la ora la care trebuia să decoleze avionul spre Kuwait.

al-Qunun se afla în Kuwait în vacanță cu familia sa când a fugit. Aceasta dorea săajungă în Australia, așa că a luat un avion cu legătură în Bangkok.

Mohammed al-Qunun a spus reporterilor BBC că a renunțat la Islam și că se teme că la întoarcerea în Arabia Saudită va fi omorâtă de familia sa.

Michael Page, directorul departamentului pentru Orientul Mijlociu al grupului Human Rights Watch, susține că ,,femeile saudite care fug de familiile lor pot înfrunta violență extremă, privare de libertate și alte pedepse dacă se întorc împotriva voinței lor.”

Ambasada saudită din Bangkok susține că adolescenta a fost reținută la aeroport deoarece nu avea bilet retur și că va fi deportată în Kuwait luni, deoarece acolo locuiește o bună parte a familiei sale.

al-Qunun a postat pe Twitter că speră ca guvernele libere ale lumii să îi ofere azil.

,,Mi-am împărtășit povestea și pozele pe rețele sociale și tatăl meu este foarte furios că am făcut asta. Nu pot studia și nu pot lucra înțara mea, dar îmi doresc să fiu liberă să studiez și să muncesc așa cum îmi doresc”.

Cazul adolescentei nu este singular. Dina Ali Lasloom, în vârstă de 24 de ani, plecase spre Australia în aprilie 2017, însă a fost luată din aeroportul din Manila de familia sa. Aceasta a folosit telefonul unui turist canadian pentru a transmite pe rețelele de socializare că va fi omorâtă de familie dacă va ajunge din nou pe pământ saudit.

Soarta acesteia de la întoarcerea în Arabia Saudită rămâne necunoscută.