Oficialii din Statele Unite și Coreea de Nord negociază care va fi locația viitorului summit dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anunțat duminică președintele Statelor Unite, citat de BBC, conform Mediafax.

Donald Trump si Kim Jong-unFoto: Captura BBC

„Negociem o locație. Probabil o vom anunța curând. Ei (reprezentanții Coreei de Nord, n.red) vor să ne întâlnim, noi (reprezentanții Statelor Unite, n.red.) vrem să ne întâlnim, vom vedea ce se întâmpă”, le-a transmis Donald Trump reporterilor la Casa Albă.

Președintele american a declarat că Statele Unite au avut „un dialog foarte bun” cu reprezentanții Coreei de Nord, adăugând că a „discutat indirect” cu Kim Jong-Un.

De asemenea, Donald Trump a transmis că sancțiunile împotriva Coreei de Nord vor rămâne în vigoare până când Statele Unite vor vedea „rezultate pozitive”.

Donald Trump l-a întâlnit pe Kim Jong-Un anul trecut, în luna iunie, în cadrul primului summit dintre un lider nord-coreean și un președinte american. În cadrul summitului din Singapore, cei doi lideri au semnat un acord pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, care însă nu menționează detalii despre un termen limită sau despre mecanisme de verificare a procesului de denuclearizare.

Momentan nu a fost sesizat un progres semnificativ în ceea ce privește denuclearizarea.