Un pacient a fost internat într-un spital din Suedia cu simptome care par să indice un caz de febră Ebola, o boală foarte contagioasă și uneori mortală, au anunțat vineri autoritățile locale citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom avea probabil rezultatul analizelor în această seară. Pentru moment, nu este decât o suspiciune, este posibil să fie vorba de altă boală", au precizat, într-un comunicat, autoritățile sanitare din regiunea Uppsala, la circa 70 km nord de Stockholm.

"Pacientul este tratat în clinica pentru boli contagioase a spitalului universitar din Uppsala și este izolat", arată comunicatul, fără a oferi alte detalii legate de pacient sau modul în care ar fi putut contacta boala.

Persoana în cauză s-a prezentat la spitalul din localitatea Enkoping, în apropiere de Uppsala. Acesta a fost rapid izolat și apoi transferat, în condițiile în care serviciile de urgență din acest spital erau închise, iar personalul care a fost în contact cu bolnavul este sub supraveghere.

Epidemia Ebola afectează în prezent estul Republicii Democratice Congo unde a ucis peste 360 de oameni. Este a zecea epidemie în această țară, de la apariția bolii, în 1976.