Un grup de tineri musulmani au vandalizat o biserică evanghelică din capitala Ghanei, Accra, după ce pastorul său a prezis moartea principalului imam al țării în 2019, scrie AFP.

Biserica vandalizata în AccraFoto: captura ghanaweb.com

Înarmați cu macete și bâte, tinerii au atacat miercuri un agent de securitate la intrarea în biserică, înainte de a arunca cu pietre în geamuri și de a vandaliza mobilierul și instrumentele muzicale din interiorul lăcașului de cult.

În tradiționalul discurs de anul nou, pastorul bisericii, reverendul Isaac Owusu-Bempah a prezis moartea celei mai înalte autorități musulmane a țării, șeicul Usman Nuhu Sharubutu, și a vicepreședintelui Musulmanilor din Ghana, Mahamudu Bawumia.

Șeicul Sharubutu a condamnat represaliile tinerilor din comunitatea sa și a făcut apel la calm.

"Ghana este respectată în lume pentru coexistența pașnică între creștini și musulmani. Suntem frați cu toții și nimic nu trebuie să ne divizeze", a declarat acesta.

Consiliul penticostal din Ghana, care supervizează activitățile religioase ale bisericilor evanghelice, a condamnat violențele, dar și controversatele profeții.

"Consiliul consideră că profețiile legate de persoane trebuie comunicate acestor persoane personal și în mod privat (...) pentru a nu crea teamă și panică în întreaga națiune", a declarat reverendul Paul Frimpong-Manso, într-un comunicat.

Acesta a adăugat că aceste predicții "nu se vor realiza" și a cerut celor circa 200 de biserici membre ale organizației sale să "postească și să se roage pentru a evita un astfel de dezastru".

Potrivit recensământului din 2010, creștinii sunt majoritari în Ghana, reprezentând peste 71% dintre cei 23,6 milioane de locuitori, față de 17% musulmani.