Marina iraniană va trimite nave de război în Atlantic începând cu luna martie, a anunțat un comandant de rang înalt, în condițiile în care Republica Islamică încearcă să-și mărească raza operațională a forțelor sale navale până la limita apelor teritoriale ale Statelor Unite, inamicul său de moarte, transmite Reuters.

Distrugătorul iranian SahandFoto: presstv.ir

Iranul consideră prezența portavioanelor SUA în Golful Persic drept o problemă de securitate, iar marina sa încearcă să replice arborându-și steagul în apropierea apelor teritoriale americane.

O flotilă va pleca cu destinația Atlantic la debutul anului nou iranian, începând cu luna martie, a spus comandantul adjunct al forțelor navale ale Teheranului. ”Oceanul Atlantic este departe, așa că operațiunea flotilei navale iraniene ar putea dura cinci luni”, a spus contraamiralul Touraj Hassani, citat de agenția de stat IRNA.

El a precizat că Sahand, un distrugător construit recent, va fi una dintre navele de război trimise. Sahand are o punte ce poate găzdui elicoptere, iar Iranul spune că este echipat cu tunuri anti-aeriene și anti-nave, rachete sol-sol și sol-aer, plus capabilități de război electronic.