Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a declarat joi că președintele sirian Bashar al-Assad va rămâne la putere o perioadă, ca urmare a sprijinului Rusiei, deși Londra continuă să creadă că liderul de la Damasc este o piedică în calea unei păci durabile, informează postul Euronews, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poziția britanică de lungă durată este că nu nu vom avea o pace durabilă în Siria cu regimul (Assad), însă, în mod regretabil, credem că va rămâne la putere pentru o perioadă", a declarat Hunt pentru postul Sky News.

După aproape opt ani de la începutul războiului civil sirian, președintele Bashar al-Assad, cu sprijinul Rusiei și Iranului, a spulberat speranțele opoziției de a îl înlătura de la putere, dar mai are multe lupte dificile de dus împotriva rebelilor pentru a obține victoria finală.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi. Milioane de sirieni au fost nevoiți să-și părăsească casele din cauza luptelor.