De la alimentarea violenței domestice la umplerea buzunarelor mafiote, dragostea pentru jocuri de noroc a albanezilor a devenit una dintre cele mai prezente vicii sociale din una dintre cele mai sărace țări europene. Albania a decis să facă ceva în această privință - să scoată jocurile de noroc în afara legii, informează Inquirer.

HotNews.roFoto: Hotnews

La început de 2019, țara din Balcani a anunțat că și-a propus să renunțe cu totul la jocurile de noroc pentru ca suferința din multe dintre familiile dependenților de jocuri de noroc să nu se mai răspândească.

De la 1 ianuarie a intrat în vigoare o lege prin care sunt scoase în afara legii cele aproape 4 300 de case de pariuri care au înflorit la colțul fiecărei străzi.

În Albania există o astfel de casă de pariuri la fiecare 670 de locuitori, cu mult deasupra statelor balcanice vecine, spune economistul Klodian Tomorri.

Legea interzice și pariurile online și restricționează activitatea cazinourilor la incinta hotelurilor de cinci stele.

Potrivit avocatului Vjollca Pustina din Tirana, aproximativ 70% dintre cazurile de divorț din țară sunt provocate de jocurile de noroc.

Guvernul susține că va deschide centre de reabilitare pentru cei care vor fi forțați să renunțe la pariat și la jocuri de noroc brusc.