Administrația președintelui american Donald Trump ia în considerare numirea fostului senator democrat Jim Webb în funcția de secretar al Apărării, a declarat o sursă oficială, citată de publicația The New York Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, Webb a fost contactat în această privință de către vicepreședintele american Mike Pence și de către șeful Cancelariei prezidențiale, Mick Mulvaney, citeaza Mediafax.

Reprezentanții Casei Albe au refuzat să comenteze informațiile apărute în presă.

Printre numele vehiculate pentru preluarea funcției de secretar al Apărării se numără și senatorii republicani Tom Cotton și Lindsey Graham.

Jim Webb, în vârstă de 72 de ani, este un veteran de război care a luat parte la războiul din Vietnam, autorul a zece cărți, jurnalist și regizor.

Donald Trump, a anunţat în data de 21 decembrie demisia lui Jim Mattis din funcția de secretar al Apărării, anunţul survenind la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria.

"Pentru că aveți dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privințe și pe alte teme, cred că este corect să demisionez", a afirmat Mattis în scrisoarea de demisie trimisă președintelui Trump.