Autorităţile din China au executat joi un criminal în serie - ''Jack Spintecătorul chinez'' - condamnat la pedeapsa cu moartea pentru uciderea a 11 femei și fete, în perioada 1998 și 2002, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gao Chengyong, în vârstă de 54 de ani, a jefuit, a violat și a ucis 11 femei și fete, între 1988 și 2002. În martie 2018, el a fost găsit vinovat și condamnat la moarte atât pentru jaf, cât și pentru omucidere și turtură. Victimele era femei pe care bărbatul le urmărea și, în cele mai multe cazuri, le tăia gâtul și le mutila. Cea mai tânără victimă avea opt ani.

Pedeapsa cu moartea, pronunțată în martie, a fost pusă în aplicare joi.

Deşi autoritățile chineze au colectat peste 100.000 de amprente şi mai multe mostre ADN, asasinul în serie nu a putut fi prins timp de 28 de ani, până la apariţia unei probe ADN provenind de la o rudă a bărbatului arestată pentru o altă crimă. În 2004, Poliția a făcut pentru prima dată legătura între crimele comise de Gao Chengyong și chiar a oferit atunci o recompensă de 30.000 de dolari pentru informații care ar fi putut duce la prinderea lui.

China nu face publice date privind numărul persoanelor condamnate la moarte, dar Amnesty International estimează că în această țară au loc mai multe execuţii decât cifra totală a celor din toate celelalte ţări ale lumii.