Extrema dreapta germană a creat patrule de „autoapărare” într-un oraș bavarez, invocând agresiuni ale migranților, a anunțat joi primarul, care se declară "șocat", scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pot înțelege insecuritatea care domnește în rândul unei părți a populației, dar amenințările cu violențe și ură care se împrăștie din cele patru colțuri ale țării merg prea departe", a declarat primarul din Amberg, în Bavaria, Michael Cerny, pentru cotidianul local Mitteldeutsche Zeitung.

Acesta a precizat că a informat poliția despre aceste miliții care s-au format.

Partidul de extremă dreapta NPD, apropiat de mișcarea neo-nazistă, a publicat în paralel pe unul dintre conturile sale de Facebook fotografii cu mai mulți membră ai săi, îmbrăcați cu veste roșii cu sigla mișcării.

Aceste patrule sunt văzute mergând în locurile unde au avut loc agresiuni cu puțin înainte de revelion, precum și în fața unui cămin pentru solicitanții de azil.

Patru tineri originari din Afganistan și Iran au fost arestați de poliție după ce au agresat sâmbătă, în stare de ebrietate, circa zece pietoni pe o stradă din Amberg.

Aceste incidente au relansat dezbaterea legată de solicitanții de azil, o chestiune în continuare sensibilă după sosirea în țară a peste un milion de străini, în 2015 și 2016.

Ministrul german de Interne Horst Seehofer, partizan al fermității în chestiunea migrației, a cerut facilitarea expulzării solicitanților de azil vinovați de crime și infracțiuni.