Primarul unui oraș din statul mexican Oaxaca a fost ucis la mai puțin de două ore după preluarea mandatului, a declarat biroul procurorului general al statului, transmite CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alejandro Aparicio tocmai preluase marți funcția de primar al orașului Tlaxiaco, Oaxaca, și se afla în drum spre o întâlnire la primărie împreună cu unii dintre colegii săi atunci când un bărbat a deschis focul asupra celor trei, a spus biroul procurorului general.

Aparicio și alte trei persoane au fost transportați repede la un spital local, unde primarul a fost declarat mort. Cauza decesului este hemoragia cauzată de perforarea plămânului drept.

Un alt oficial local care a fost rănit în timpul atacului a decedat miercuri dimineața. Alte două persoane care au suferit răni prin împușcături erau încă tratate miercuri la un spital local, au afirmat oficialii.

Aparicio fost înconjurat de susținători când a fost împușcat pe stradă.

Un video live postat pe Facebook arată zeci de oameni confuzi în urma atacului, în timp ce alții au ținut un bărbat despre care credeau că este responsabil pentru atac.