Un cinematograf german a oferit bilete gratuite membrilor partidului de extremă dreapta, AfD, la proiecția filmului ,,Lista lui Schindler”. Proprietarul cinematografului susține că își dorește să îi ajute pe acei membri ai partidului care trivializează Holocaustul, relatează DW.

Invitatie la Lista lui SchindlerFoto: Cinexx..de

Un cinematograf din vestul Germaniei a ajuns în mijlocul unei controverse după ce a anunțat că va proiecta ,,Lista lui Schindler” pentru membrii partidului Alternativa pentru Germania (AfD).

Cinematograful Cinexx-Kino din orașul Hachenburg va proiecta filmul din 1993 pe 27 ianuarie, de Ziua Internațională a Holocaustului.

Deși cinematograful percepe o taxă standard de 8$ pentru accesul la filme, proprietarii acestuia au transmis că membrii AfD se vor bucura de acces gratuit.

Membrii partidului susțin că se simt insultați de faptul că partidul lor este legat de Holocaust în acest mod.

AfD este cunoscut pentru poziția sa anti-imigranți și anti-Islam. Cu toate acestea, câțiva membri proeminenți ai AfD au atras o serie de critici după ce au făcut comentarii prin care au trivializat Holocaustul.

,,Considerăm că legătura pe care au făcut-o între AfD și Holocaust, industria de exterminare în masă a evreilor, este o greșeală de neiertat”, au declarat purtătorii de cuvânt ai partidului pentru SWR.