Președintele de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, susține că ambele țări au fost puse în fața ,,unei oportunități cu adevărat transformative”. Acesta l-a numit pe Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, un ,,căpitan”, relatează

Mike PompeoFoto: Flickr

DW.

SUA speră să consolideze relația de cooperare cu noul guvern al Braziliei pentru ca, împreună, cele două țări să lupte cu autoritarianismul care se răspândește cu rapiditate în America Latină, potrivit declarațiilor făcute de Mike Pompeo miercuri.

Pompeo a ținut un discurs la o zi după ceremonia de învestitură a președintelui Jair Bolsonaro. Acesta a declarat că, alături de omologul său brazilian, Ernesto Araujo, a discutat despre restaurarea democrației în Venezuela, Cuba și Nicaragua, în timpul unei întâlniri care a avut loc în capitala Braziliei.

Pompeo nu a precizat care va fi modalitatea prin care SUA sau Brazilia vor reuși să facă schimbările dorite în America Latină și a refuzat să răspundă unui reporter care a întrebat dacă vor folosi forță militară pentru a-și atinge scopurile.