Un britanic a câștigat 114,9 milioane de lire sterline (aproximativ 128 milioane de euro) la loteria EuroMillions de Anul Noul, devenind al patrulea cel mai mare câștigător din istoria loteriei din Marea Britanie, scrie The Guardian.

LoterieFoto: euro-millions.com

Alți zece jucători au câștigat câte un milion de lire sterline.

Numerele câștigătoare au fost 1, 8, 11, 25 și 28, iar numerele joker (Lucky Star) 4 și 6.

Reprezentanții loteriei britanice îi sfătuiesc pe jucători să își păstreze biletele jucate și să le verifice. În luna noiembrie a anului trecut, un jucător care își păstra în mașină biletele jucate a descoperit că avea printre ele un bilet câștigător de 76 de milioane de lire sterline (aproape 85 milioane de euro) abia după ce Loteria a făcut o campanie de căutare a biletului câștigător.

Cel mai mare câștig din istoria loteriei britanice a fost cel obținut de Colin și Chris Weir, din Largs, North Ayrshire, care au câștigat 161 milioane de lire sterline (179 milioane de euro), în iulie 2011. De asemenea, un jucător care a preferat să rămână anonim a dat lovitura în aprilie 2017, câștigând 121 milioane de lire sterline.

În anul 2018, cel mai mare câștig la Loteria britanică, în valoare de 155 milioane de lire sterline (172 milioane de euro), a fost împărțit de doi jucători - unul din Marea Britanie și altul din Spania, potrivit site-ului EuroMillions.