Donald Trump se declară nerăbdător să se întâlnească din nou cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, care cu o zi înainte afirma că este gata să se vadă cu preşedintele american în orice moment.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Şi eu sunt nerăbdător să mă întâlnesc cu preşedintele Kim, care îşi dă seama foarte bine că Coreea de Nord are un potenţial economic formidabil", a scris Donald Trump pe Twitter.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un spunea marți că este dispus să se întâlnească oricând cu Donald Trump pentru a atinge țelul comun al denuclearizării peninsulei Coreea, dar a avertizat că ar putea fi nevoit să aleagă altă cale dacă sancțiunile SUA și presiunile contra țării sale continuă.

În mesajul de Anul Nou, Kim a spus că denuclearizarea este ”voința sa fermă” și a sugerat pentru prima oară că țara sa nu va mai produce arme nucleare, dar a cerut Washingtonului să ia măsuri corespunzătoare pentru a accelera negocierile diplomatice, care stagnează, potrivit Reuters.

Coreea de Nord ar putea fi ”nevoită să caute o nouă cale” pentru a-și apăra suveranitatea dacă Statele Unite ”încearcă să ne forțeze să facem ceva… și rămân neschimbate în privința sancțiunilor și presiunilor”, a spus Kim în mesajul televizat la nivel național.