Opt persoane au petrecut noaptea dintre ani în frig, suspendate la 50 de metri în aer într-un carusel din Rennes (vestul Franței), care s-a blocat din cauza unei defecțiuni tehnice, relatează AFP.

Salvatorii au folosit si un elicopter pentru a-i aduce la solFoto: Captura YouTube

„A durat mult timp, s-a făcut frig, a fost înfricoșător”, a povestit Antoine, 23 de ani, înfășurat într-o pătură, așteptând coborârea prietenei sale Léa.

La fel ca celelalte șapte persoane, dintre care cinci minori cu vârste între 13 și 17 ani, Antoine s-a pomenit blocat în "BomberMaxxx", un gigantic braț de 52 de metri care propulsează o nacelă în aer, într-un parc de distracții din centrul orașului Rennes. Calvarul a durat peste nouă ore pentru unii dintre ei.

Turul trebuia să dureze doar câteva minute, însă luni seara, pe 31 decembrie, în jurul orei locale 20.30, brațul s-a blocat brusc, reținându-i captivi pe cei opt pasageri.

Potrivit proprietarului caruselului, Alexandre Thinel, a fost vorba de „o piesă nouă care s-a slăbit și s-a bocat”. „Este un incident tehnic care nu s-a mai întâmplat niciodată până acum. Din fericire, nu a existat niciun pericol pentru clienți. Singura dificultate este să-i coborâm”, a anticipat el.

Și, într-adevăr, pompierii au avut nevoie de mai multe încercări - au recurs inclusiv la un elicopter - până când au reușit să îi aducă pe toți cei opt în deplină siguranță la sol. Operațiune care a durat mai bine de nouă ore, primul pasager fiind coborât în jurul orei 04.00, iar ultimul la 06.00 dimineața.