În mesajul de Anul Nou transmis marți din în Bazilica Sfântul Petru, Papa Francisc a deplâns lipsa de unitate și a avertizat că lumea aleargă după profit, de care însă beneficiază doar puţini, scrie Reuters.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

"Cât de multă dispersare şi singurătate există în jurul nostru. Lumea este complet conectată, dar pare tot mai dezbinată", a spus Papa Francisc la slujba tradiţională de Anul Nou.

În predica sa, el aduce un omagiu familiei, spunând că o lume care priveşte spre viitor uitând "privirea mamei" este mioapă.

"Este posibil să-şi sporească profitul, dar nu-i va mai vedea pe ceilalţi ca pe copii. Va face bani, dar nu pentru toată lumea. Noi vom locui toţi în aceeaşi casă, dar nu ca fraţi şi surori", a afirmat Papa.

Reuters scrie că mesajul de Anul Nou vine după un turbulent an 2018 pentru Papa Francisc, a cărui Biserică a fost lovită de un val de scandaluri sexuale, pe care el nu a reuşit să le controleze. Sentimentul de criză a fost amplificat luni, când purtătorul de cuvânt al Vaticanului şi adjunctul acestuia au demisionat în urma dezacordurilor privind strategia de comunicare.

Papa Francisc nu a făcut nici o referire la această situaţie, dar a cerut ca romano-catolicii să rămână înrădăcinaţi în Biserică: "Unitatea contează mai mult decât diversitatea".