Vaticanul a anunţat luni, fără a oferi explicaţii, demisia purtătorului său de cuvânt, Greg Burke, şi a adjunctei acestuia, Paloma Garcia Ovejero, precum şi numirea interimară a unui director al Biroului de presă, scrie AFP.

VaticanFoto: Catholic News Agency

"Papa Francisc a acceptat luni demisiile directorului și directorului adjunct al biroului de presă, Greg Burke și Paloma Garcia Ovejero, care ocupau aceste funcții din august 2016", a anunțat Vaticanul, printr-un comunicat de presă.

Alessandro Gisotti, redactor-șef adjunct al postului de radio al Vaticanului, a fost numit interimar director al biroului de presă.

Într-o serie de mesaje postate luni pe Twitter, Greg Burke a spus că demisia sa și a adjunctei sale vor intra în vigoare din 1 ianuarie. "În acest moment de tranziție în comunicarea Vaticanului, credem că este mai bine ca Sfântul Părinte să aibă libertate totală în alcătuirea unei noi echipe", a scris Greg Burke. "M-am alăturat Vaticanului în 2012. Experiența a fost fascinantă (...)", a continuat el.

De asemenea, jurnalista spaniolă Paloma Garcia Ovejero, prima femeie care a ocupat postul numărul doi la biroul de presă al Vaticanului, a scris pe Twitter că este "sfârșitul unei etape", mulțumindu-i Papei Francisc.