Președintele american Donald Trump a cerut ca retragerea trupelor SUA din Siria să fie încetinită, potrivit senatorului Lindsey Graham. ,,Cred că suntem într-o situație de pauză”, a spus republicanul din Carolina de Sud, după ce a luat prânzul cu președintele, transmite Associated Press.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Trump a anunțat luna aceasta că a ordonat retragerea tuturor trupelor americane din Siria. Trump a anunțat că organizația teroristă ISIS a fost învinsă definitiv, deși există în continuare multe fronturi pe care va mai fi purtată această bătălie.

Graham a fost un critic deschis al deciziei luate de Trump. Anunțul a șocat legislatori și aliați ai SUA, inclusiv trupele kurzilor care au luptat alături de trupele americane împotriva grupului Statul Islamic și care sunt acum expuși unui atac din partea Turciei.

,,Cred că încetinim procesul într-un mod inteligent”, a declarat Graham, adăugând că Trump este conștient de amenințarea care îi paște pe kurzi.

John Bolton, consultantul național pentru probleme de securitate, va face vizite în Israel și în Turcia weekendul următor pentru a discuta despre planurile pe care Trump le are pentru aliați.