Sute de studenţi iranieni au manifestat duminică la Teheran, pentru a doua zi consecutiv, o mişcare de protest rară într-o universitate islamică, după moartea a 10 persoane într-un accident de autobuz în campusul universitar, potrivit agenţiei de ştiri Irna, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Iran, protestele studentilorFoto: Agerpres

Purtând fotografii ale victimelor, studenţii de la Universitatea Islamică Azad, din Teheran, s-au adunat lângă instituţie, a indicat agenţia de presă iraniană. Ei au cerut demisia preşedintelui consiliului de administraţie al universităţii, Ali-Akbar Velayati, a indicat agenţia Borna, care depinde de Ministerul Sportului şi Tineretului.

Marţi, un autobuz care transporta 30 de studenţi pe un drum de munte din campusul Universităţii islamice Azad, în nord-vestul Teheranului, a ieşit de pe carosabil şi a lovit un stâlp de beton. Şapte persoane au murit pe loc în urma impactului, potrivit televiziunii oficiale.

Mai mulţi oficiali au fost concediaţi ca urmare a accidentului, iar unii au fost arestaţi, a declarat miercuri universitatea pentru agenţia semi-oficială Isna.

Pe reţelele sociale, oamenii au semnalat gradul de uzură avansat al autobuzelor şi întreţinerea necorespunzătoare a universităţii.