Scuturi anti-rachetă și avioane de război vor fi plasate în teren marți pentru formarea unui scut de securitate în timpul ceremoniei de învestitură a președintelui ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, potrivit France24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Măsurile din și dincolo de capitala Braziliei vor fi în similare cu cele luate în timpul găzduirii turneului Cupei Mondiale de fotbal în 2014 sau a Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016.

Pentru Bolsonaro, un fost paramiliar în vârstă de 63 de ani, om politic de dreapta, securitatea care este furnizată pentru paradă și ceremonia de învestitură nu este nimic neobișnuit.

În septembrie, în timpul campaniei sale electorale, acesta a fost rănit grav după ce un individ i-a aruncat un cuțit în abdomen.

Marți, de la ora 17:00, el va participa la paradă și va merge de-a lungul unei esplanade din capitala Braziliei într-un eveniment la care și-au anunțat participarea cel puțin 10 șefi de stat și de guvern din străinătate și alți reprezentanți de rang înalt.

Printre aceștia se numără și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și secretarul de stat american Mike Pompeo, care au nevoie de protecția sporită atunci când călătoresc.

O mulțime între 250.000 și 500.000 de persoane este de așteptat să apară - dar umbrelele și rucsacii vor fi interzise. Frecvențele utilizate pentru a controla drone vor fi bruiate, dar nu și semnalele de telefonie mobilă.