​Israelul a protestat duminică faţă de Iordania, după ce o purtătoare de cuvânt al guvernului de la Amman a fost fotografiată în timp ce călca pe un drapel israelian în timpul unei întrevederi cu sindicaliştii, anunță Reuters citat de Rador.

IsraelFoto: Wikipedia

Jumana Ghunaimat, purtătoare de cuvânt a ministerului iordanian pentru presă şi comunicaţii, a păşit joi peste un drapel al Israelului, pictat pe podeaua sediului sindicatelor profesionale din Amman. Oficiala iordaniană se îndrepta spre o întrevedere între premierul iordanian, Omar al Razzaz şi reprezentanţii sindicatelor. Premierul a intrat în clădire pe uşa din spate, evitând astfel să calce pe drapelul pictat pe podea. Steagul israelian a fost pictat în urmă cu mai mulţi ani pentru a-i încuraja pe trecători să treacă peste el, în semn de lipsă de respect, după cum au declarat sindicatele la acea vreme.

În ciuda unui acord de pace şi a unor legături comerciale şi de securitate, mulţi iordanieni au resentimente pentru Israel şi se identifică cu lupta palestinienilor împotriva lui. Ministerul israelian de externe a emis o declaraţie duminică, în care a deplâns "profanarea" drapelului şi a precizat că l-a convocat pe ambasadorul Iordaniei în Israel, Mohammed Hmaid, pentru a-i face observaţie. De asemenea, ambasada Israelului la Amman a emis "un protest dur". Guvernul iordanian nu a răspuns la solicitarea de a face un comentariu, subliniază corespondenţii Reuters.