​Există o probabilitate de 50% ca guvernul britanic să dea înapoi în ce privește Brexit dacă Parlamentul respinge acordul negociat cu Bruxellesul, potrivit ministrului britanic al comerțului. Ieșirea Regtului Unit din UE este progtamata pe 29 martie la miezul nopții, scrie Le Vif citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacă acordul ar fi respins, Brexit “nu va avea, după părerea mea, mai mult de 50% șanse” să se realizeze, a explicat Liam Fox, unul din principalii partizani ai Brexit în cadrul guvernului britanic, într-un interviu difuzat duminică de Sunday Times.

Cu mai puțin de 10 de zile înainte de termen, prim-ministrul britanic, Theresa May, tot n-a reușit să ducă la bun sfârșit ratificarea de către Parlament a acordului de retragere negociat cu Bruxellesul și aprobat la sfârșitul lui noiembrie de șefii de stat și de guvern europeni. În lipsa unei majorități, ea a amânat sine die votul care era programat pe 11 decembrie în Camera Comunelor. Ea a scăpat apoi de un vot de neîncredere al deputaților conservatori. Dezbaterile din Camera Comunelor urmează să se reia pe 9 ianuarie. Votul pe acordul de Brexit urmează să fie organizat în cursul săptămânii care începe cu 14 ianuarie.