Cel puțin 15 persoane au fost ucise duminică, în ziua în care au avut loc alegerile din Bangladesh, au declarat oficialii poliției locale pentru CNN.

BangladeshFoto: YouTube

Locuitorii din Bangladesh au votat pentru a stabili dacă vor acorda primului ministru Sheikh Hasina un al treilea mandat consecutiv. Alegerile au fost marcate de incidente violente și acuzații din partea opoziției referitor la falsificarea rezultatelor.

Armata a fost pe poziții în întreaga țară pentru a încerca să prevină actele de violență. Cu toate acestea, nouă persoane au fost ucise doar în Chittagong, duminică, a declarat oficialul poliției.

Formațiunea politică Liga Awami, condusă de Sheikh Hasina, în vârstă de 71 de ani, care este la putere din 2009 a câștigat ultimele alegeri în ianuarie 2014, cu o majoritate răsunătoare. De atunci, Hasina a fost acuzată de autoritarism și hărțuire de către reprezentanții opoziției și ai mass-media.

Grupurile pentru drepturile omului și reprezentanții opoziției au avertizat că alegerile de duminică ar putea fi fraudate, în ciuda promisiunilor de transparență din partea autorităților.