Cel puțin 22 de persoane au murit în Filipine din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor declanșate de un ciclon tropical care a provocat ploi abundente în centrul și estul țării, iar zeci de oameni sunt dați dispăruți, scrie Reuters.

filipineFoto: Hotnews

Potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției de Gestionare a Dezastrelor, Edgar Posadas, între cele 22 de persoane care au fost declarate decedate duminică se află și un băiețel de trei ani.

Reprezentantul Agenției de Gestionare a Dezastrelor din Filipine a precizat că ciclonul tropical a afectat sâmbătă regiunile Visayas și Bicol din estul țării.

"Vântul nu a fost puternic, dar a provocat inundații și alunecări de teren", a spus Posadas.

Autoritățile afirmă că numărul de victime ar putea crește odată cu continuarea operațiunilor de salvare și recuperare a victimelor. Presa locală vorbește despre zeci de persoane dispărute sau prinse între dărâmături în urma alunecărilor de teren.

Un birou regional al agenției de dezastre a anunțat că încearcă să confirme decesul a 38 de persoane din regiunea Bicol, situată la sud de insula principală Luzon.

Mii de pasageri au rămas blocați în porturi maritime, în aeroporturi și terminale de autobuze după ce zeci de curse între insule au fost anulate.

În Filipine au loc anual aproximativ 20 de cicloane tropicale.