Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Donald Trump, într-o scrisoare adresată de Anul Nou, că Moscova este pregătită pentru dialog pe o "agendă vastă", a anunțat Kremlinul, potrivit Reuters.

Trump si PutinFoto: Captura video

La sfârșitul lunii noiembrie, Trump a anulat brusc o întâlnire planificată cu Putin în paralel cu un summit G20 din Argentina, în urma incidentului din Marea Neagră, unde forțele speciale rusești au deschis focul asupra a trei nave ucrainene pe care apoi le-au capturat.

"Vladimir Putin a subliniat că relațiile (Rusia - Statele Unite ale Americii) sunt cel mai important factor pentru asigurarea stabilității strategice și a securității internaționale. El a confirmat că Rusia este deschisă dialogului cu SUA pe o agendă vastă", a anunțat Kremlinul.

De asemenea, într-o scrisoare separată adresată președintelui sirian, Bashar al-Assad, Putin a promis continuarea ajutorului pentru guvernul sirian în "lupta împotriva terorismului, în apărarea suveranității statului și a integrității teritoriale".

Vladimir Putin a trimis, de asemenea, salutări de Anul Nou altor lideri mondiali, inclusiv prim-ministrilor britanic și japonez, Theresa May și Shinzo Abe, precum și președintelui chinez Xi Jinping, potrivit Kremlinului.