Activităţile Aeroportului din Hanovra au fost suspendate, sâmbătă după-amiază, după ce un individ a încercat să intre cu un vehicul într-o zonă interzisă, afirmă surse citate de site-ul T-Online.de, potrivit Mediafax.

Incident pe aeroportul din HanovraFoto: Captura YouTube

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate germane, un vehicul BMW cu numere de înmatriculare din Polonia a încercat să pătrundă neautorizat pe o pistă a aeroportului.

Individul a fost reţinut.

Activitatea aeroportuară a fost suspendată pe durata incidentului, dar niciun terminal nu a fost evacuat.

UPDATE 1: Surse din cadrul Poliţiei germane citate de publicaţia Hannoverschen Allgemeinen au declarat că individul a încercat să ajungă cu maşina la un avion de pasageri al companiei elene Aegean Airlines, care tocmai venise de la Atena (Grecia) şi urma să efectueze aceeaşi cursă retur.

Autorităţile germane încearcă să afle circumstanţele producerii incidentului.

UPDATE 2: Traficul aerian pe aeroportul din Hanovra, în nordul Germaniei, a fost reluat sâmbătă seară, după incidentul cu individul care a pătruns cu maşina pe pistă, a anunţat poliţia locală, care a respins eventualitatea unui act terorist, scrie Agerpres citând agenția DPA.

Reţinut rapid de forţele de ordine, şoferul, un european de circa 20 de ani şi aflat în continuare în arest, "era drogat": teste la cocaină şi amfetamine s-au arătat pozitive, a explicat poliţia.

"Un incident de securitate s-a produs pe aeroportul din Hanovra în jurul orelor 15.40 (14.40 GMT). Un bărbat a distrus o barieră cu maşina şi a pătruns pe pistă", a scris pe Twitter poliţia din Hanovra.

Maşina, înmatriculată în Polonia, a fost percheziţionată de anchetatorii care nu găsit nicio armă, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al poliţiei.

Dacă autorităţile au exclus pista teroristă, precizând că individul a acţionat cu siguranţă singur, nu au putut explica însă gestul acestuia.

"Aeroportul din Hanovra şi-a reluat operaţiunile în jurul orei 20.05", a anunţat poliţia într-un mesaj pe Twitter.

În cursul operaţiunilor vizând asigurarea securităţii aeroportului, o parte a Terminalului A a fost închisă, dar celelalte două terminale au rămas deschise, a precizat poliţia.

Avioane care urmau să aterizeze la Hanovra, circa 20 potrivit DPA, au fost îndreptate spre alte aeroporturi, a informat agenţia de presă. Cel puţin 13 decolări au fost întârziate.