Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Welt: Juncker are dubii și îndoieli înainte de preluarea președinției UE de catre România, atacă partidul Fidesz și pe populiști

de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Sâmbătă, 29 decembrie 2018, 11:40 Actualitate | Internaţional


Juncker
Foto: Hotnews
Cu trei zile înainte de începerea președinției române a UE, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și-a exprimat îndoiala cu privire la forța de conducere a guvernului de la București, relatează azi Welt.de.

Țara este într-adevăr "bine pregătită din punct de vedere tehnic" pentru președinția de șase luni, a declarat Juncker. "Dar cred că guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să dețină președinția asupra țărilor UE. Pentru o acțiune prudentă e nevoie și de disponibilitatea de a-i asculta pe alții, ca și de o puternică voință de a subordona acestora, propriile preocupări. Aici am unele îndoieli ", a explicat el.

În plus, situația internă este, în prezent, astfel încât țara nu poate acționa ca o "entitate compactă" în Europa. "Acasă ea are nevoie de un front unit, pentru ca în timpul Președinției Consiliului să poată promova și unitatea Europei ", a mai declarat Juncker. România va prelua președinția UE de la Austria și o va deține din 1 ianuarie, până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Welt mai scrie că Juncker (PPE) s-ar fi pronunțat ferm pentru excluderea partidului maghiar Fidesz, din familia partidelor conservatoare europene, PPE: „Am solicitat Partidului Popular European să excludă partidul maghiar Fidesz, al prim-ministrului Viktor Orban. Sunt de părere că valorile democratice și creștine pe care se bazează PPE nu mai sunt compatibile cu politica Fidesz”.

„Cererea mea a fost însă respinsă“, a adăugat Juncker.

În același timp, el a avertizat partidele tradiționale, să nu ia exemplul populiștilor. "Cred că este o mare greșeală faptul că în familiile partidelor tradiționale crește numărul celor îi maimuțăresc pe populiști. Cine se ia după populiști, lumea îi vede doar de la spate“, a exprimat Juncker, printr-o metaforă, poziția sa față de astfel de partide.

„Nu trebuie să le dăm dreptate populiștilor”, a mai adăugat el, spunând că „trebuie să-i tragem la răspundere, arătând clar că sunt doar vocali, dar nu au soluții concrete la provocările vremurilor noastre".


894 vizualizari


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version