Turcia nu consideră că este necesar să rămână în Manbij odată ce "organizațiile teroriste" vor părăsi regiunea, a declarat vineri președintele turc Tayyip Erdogan, la câteva ore după ce armata siriană a anunțat că miliția kurdă a cerut guvernului să preia controlul orașului, relatează Reuters citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Turcia a amenințat că va demara o nouă operațiune în orașul Manbij, aflat în nordul Siriei, pentru a elimina miliția kurdă din regiune.

Erdogan a semnalat vineri că Turcia nu se grăbește să efectueze o astfel de operațiune.

"Având în vedere situația actuală, încă susținem integritatea teritoriului sirian. Aceste regiuni aparțin Siriei. Odată ce organizațiile teroriste părăseasc regiunea, nu vom avea ce să mai facem acolo", a declarat Erdogan pentru reporteri.

Armata siriană a anunţat într-o declarație că a intrat vineri în orașul Manbij, după ce miliţia kurdă YPG a cerut guvernului președintelui Bashar al-Assad să protejeze orașul de atacurile Turciei.

Ankara consideră miliţia kurdă YPG ca fiind afiliată mișcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație catalogată drept teroristă de Turcia, UE și SUA.