Elon Musk încearcă să scape de acuzațiile de defăimare susținând că toate comentariile sale legate de pedofilie făcute pe Twitter nu ar trebui luate în serios. Acesta este dat în judecată de Vern Unsworth, care a ajutat la salvarea a 12 băieți din peștera Than Luang din Thailanda, relatează BBC.

Elon MuskFoto: Captura YouTube - SXSW

Cei doi au intrat în conflict în legătură cu diverse modalități prin care băieții ar putea fi salvați, iar șeful Tesla l-a catalogat pe Unsworth ca fiind ,,un tip pedo”.

Avocații lui Musk spun că insulta a apărut după ce Unsworth a făcut, la rândul său, comentarii jignitoare.

Unsworth este din St Albans, Hertfordshire, dar locuiește acum aproape de Chiang Rai în Thailanda.

Schimbul de replici acide dintre Elon Musk și Unsworth a avut loc în timpul unei intervenții de salvare a 12 băieți și a antrenorului acestora dintr-o peșteră parțial inundată în iușie 2018. Unsworth s-a ocupat atunci de recrutarea unor înotători britanici cu experiență, care au avut un rol deosebit de important în eliberarea băieților.

Musk a mobilizat și el un grup de ingineri Tesla care să contribuie la efortul de salvare. Aceștia au asamblat un mini-submarin care ar fi putut transporta băieții în afara peșterii, însă submarinul nu a fost folosit niciodată.

Într-un interviu acordat CNN, Unsworth a ridiculizat submarinul Tesla, spunând că totul este o ,,cascadorie de PR”.

Musk a răspuns printr-o serie de comentarii în care explica modul de funcționare a submarinului și l-a acuzat pe Unsworth de pedofilie.