Mai mulți parlamentari și partide politice din Irak au condamnat joi prezența trupelor americane pe teritoriul irakian, în contextul unei vizite din partea președintelui american Donald Trump, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax.

IrakFoto: Wikimedia Commons

Donald Trump a efectuat, miercuri seară, o vizită neanunţată la o bază militară americană din Irak. Aceasta reprezintă prima vizită a actualului lider de la Casa Albă într-o zonă de război.

Vizita președintelui Trump și prezența trupelor americane au fost denunțate joi de membrii Parlamentului irakian și de majoritatea partidelor politice.

"Trump ar trebui să știe că Irakul nu este un stat american, iar premierul irakian Adil Abdul-Mahdi trebuie să fie responsabil", a declarat parlamentarul irakian Faleh al-Khazali.

"Cerem tuturor trupelor americane să părăsească Irakul și Guvernului irakian să îi considere invadatori", a adăugat acesta.

Donald Trump ar fi trebuit să se întâlnească miercuri cu Abdul-Mahdi, însă întrevederea a fost anulată din cauza unor "perspective diferite".

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders, a informat că Mike Pompeo urmează să se întâlnească cu premierul irakian la Bagdad pe 11 ianuarie.