Germania s-ar opune ferm instalării de noi rachete nucleare cu rază medie de acţiune în Europa, dacă ar dispărea tratatul IFN încheiat în timpul Războiului Rece, devenit caduc, a declarat ministrul german al afacerilor externe agenţiei de presă DPA "Europa nu trebuie în niciun caz să devină teatrul unei dezbateri privind înarmarea", a declarat Heiko Maas agenţiei de presă germane într-un interviu publicat miercuri, citează Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Staţionarea de noi rachete cu rază medie de acţiune s-ar lovi de o puternică rezistenţă în Germania", a adăugat şeful diplomaţiei germane. Statele Unite au ameninţat că se vor retrage din Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară (IFN) semnat în 1987 de preşedintele Ronald Reagan şi de numărul unu sovietic Mihail Gorbaciov în cadrul reducerii arsenalelor lor. IFN interzice Moscovei şi Washingtonului să desfăşoare în Europa rachete sol - sol cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Rusia şi-a anunţat intenţia de a desfăşura noi rachete nucleare în Europa, după anunţul intenţiei Statelor Unite de a denunţa tratatul. "Înarmarea nucleară este cu siguranţă răspunsul greşit", a declarat Heiko Maas pentru DPA.