Majoritatea americanilor consideră că președintele american Donald Trump este vinovat pentru blocarea parțială a activității Guvernului federal, în urma unei dispute privind bugetul de finanțare pentru zidul de la granița cu Mexic, se arată într-un sondaj publicat joi, relatează Mediafax care citează Reuters.

Donald TrumpFoto: Flikr

Potrivit unui sondaj desfășurat între 21 și 25 decembrie, aproximativ 47% consideră că Trump este responsabil, în timp ce 33% dau vina pe democrații din Congres. Alți 7% din americani consideră că responsabili sunt republicanii din Congres.

Administraţia federală a Statelor Unite s-a închis parțial sâmbătă, în urma unui impas privind bugetul de finanțare pentru zidul cerut de președintele Trump.

Donald Trump a declarat marți că blocarea parțială a Guvernului federal va continua până se va găsi o soluție privind finanțarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul.

Președintele american Donald Trump a declarat joi că democrații sunt responsabili pentru blocarea parțială a activității guvernamentale, afirmând că liderii Partidului Democrat ar fi trebuit să răspundă unei propuneri pe care acesta a făcut-o în urmă cu cinci ani, relatează agenția Dpa.