Un dispozitiv exploziv a rănit un ofițer de poliție care se afla în fața unei biserici din centrul Atenei joi dimineaţă, a anunţat televiziunea de stat ERT, relatează Reuters.

Police_GreeceFoto: Wikimedia Commons

Explozia a avut loc în fața bisericii Sfântul Dionisie din districtul Kolonaki, în centrul Atenei, în jurul orei locale 7:00.

Ofițerul a fost dus la spital, iar poliția a înconjurat zona. "Polițistul a văzut o cutie în fața intrării în biserică și a i s-a părut ciudat. Explozia nu a fost puternică, ofițerul a fost rănit în față și pe mâini ", a declarat un oficial de poliție, care a refuzat să fie identificat, pentru Reuters.

Nu a existat niciun apel de avertizare că dispozitivul ar putea exploda, a spus oficialul.

Poliția verifică imaginile camerelor de supraveghere din zonă. Atacurile la scară mică asupra întreprinderilor, clădirilor de stat, poliției și politicienilor nu sunt neobișnuite în Grecia, care are o istorie lungă de violență politică. O explozie puternică a distrus ferestrele televiziunii SKAI TV din Grecia, la Atena, la începutul acestei luni, în ceea ce oficialii au numit un atac asupra democrației. Nimeni nu a fost rănit.