Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi principalul oaspete la forumul ”One Belt, One Road” din China, care va avea loc anul viitor, în luna aprilie, a arătat ambasadorul Rusiei în R.P.Chineză, Andrei Denisov, potrivit Ria Novosti, citata de Rador.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

După cum relatează agenţia RIA-Novosti, la începutul lunii decembrie preşedintele Putin i-a declarat omologului său chinez că în Rusia se fac pregătiri pentru vizita sa în China anul viitor şi i-a propus acestuia să vină la Fomului Economic de la Sankt Petersburg din luna iunie, în calitate de oaspete principal.

Liderul chinez a consimţit şi, drept răspuns, l-a invitat pe Putin să vină în luna aprilie, la summitul ”One Belt, One Road” de la Beijing. După cum a arătat ambasadorul rus, la forumul din China sunt aşteptaţi să vină în jur de 40 de şefi de stat şi guvern. ”Se aşteaptă ca forumul să aibă un program destul de dens, numeroase întâlniri. Însă după cum ni se spune, dintre invitaţii străini la acest forum preşedintele Rusiei va fi principalul invitat şi principalul participant”, a arătat ambasadorul rus.

Posibil ca programul preşedintelui Putin să includă, în afară de Beijing, şi o vizită într-un alt oraş. ”Acest lucru va depinde însă atât de graficul preşedintelui nostru, cât şi al partenerilor noştri chinezi”, a declarat Denisov pentru presă.