De la 1 ianuarie cresc taxele rutiere pentru autostrăzile din Grecia. Dacă călătoriţi pe autostrada Egnatia Odos (autostrada centrală) pentru sărbătorile de Anul Nou, în multe cazuri se va dovedi că la dus aţi plătit o taxă mai mică de drum, relatează postul public de radio de la Sofia.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la 1 ianuarie 2019, creşte preţul pentru un km parcurs pe autostrăzile din Grecia. De la 3 eurocenţi, cât a fost până în prezent, se va ajunge la 5 eurocenţi pentru autoturisme. Nu se schimbă preţul pentru Promahonas, însă la intrarea în Macedonia taxa se schimbă de la 1,80 de euro la 3 euro. Între Igumeniţa şi oraşul Ianina, pe un segment de 68 de kilometri, preţul va creşte de la 2,10 euro la 3,40 de euro.

În locurile în care taxa de până acum corespunde ca kilometri noului mod de calcul, preţul se păstrează. Gratuit vor călători în Grecia doar şomerii, în cazul în care ei conduc maşina.

Se aşteaptă ca majorarea taxelor să provoace proteste din partea mişcării "Nu achităm", care deseori blochează casieriile de pe autostrăzi, potrivit Monitor, citat de Rador.