Bulgarii din străinătate rămân principala sursă de venit pentru mii de familii din Bulgaria. Datele Băncii Centrale arată că, doar până în luna octombrie 2018, bulgarii care lucrează în străinătate le-au trimis apropiaţilor din ţară aproape 1 miliard de euro, relatează bTV.

HotNews.roFoto: Hotnews

În anul 2018, bulgarii care trăiesc şi lucrează în Germania au trimis cei mai mulţi bani rudelor din Bulgaria - peste 200 de milioane de euro. Urmează banii din Spania, Grecia şi Marea Britanie. Creşte şi suma trimisă de bulgarii din SUA - peste 160 de milioane de euro.

Astfel, şi în anul 2018, banii pe care emigranţii bulgari i-au trimis în ţară sunt comparabili cu fondurile europene, ori cu investiţiile străine directe în Bulgaria. În schimb, mii de familii de bulgari vor întâmpina cea mai mare sărbătoare creştină despărţiţi.

"Bulgaria rămâne un furnizor de mână de lucru şi asta determină şi afluxul permanent de bani din partea emigranţilor care, în perioade de criză şi scădere a economiei europene, sunt tot mai puţini", a comentat economistul Desislava Nikolova, potrivit Rador, care citeaza 24 Chasa.