Autoritățile din Indonezia au avertizat localnicii din jurul vulcanului Anak Krakatau asupra “condițiilor meteorologice extreme” si a “valurilor înalte” de miercuri, îndemnându-i să stea departe de coasta deja devastată de un tsunami care a ucis peste 400 de persoane, potrivit Reuters.

tsunamiFoto: BBC

Insula vulcanică este acoperită de un nor de cenușă după erupțiile de sâmbăta trecută, când s-au produs valuri de 5 metri înălțime, care au lovit coastele strâmtorii Sunda, între insulele Java și Sumatra.

Agenția de meteorologie indoneziană (BMKG) a avertizat marți seară asupra riscului de creștere a fragilității craterului.

"Am dezvoltat un sistem de monitorizare axat în special pe activitatea vulcanului Anak Krakatau, astfel încât să putem emite avertismente timpurii", a declarat șeful BMKG, Dwikorita Karnawati, care a adăugat că a fost impusă o zonă de restricție de doi kilometri.

Bilantul dezastrului de la sfârșitul săptămânii trecute este teribil: 429 de morți, 154 de persoane dispărute, peste 1.400 de răniți și mii de oameni rămași fără locuințe si nevoiți sa se mute în corturi in zone cu altitudine mai mare.