Reprezentanții țărilor care au sprijinit o rezoluție ONU care avea ca obiectiv încălcarea drepturilor omului în Crimeea ar trebui să viziteze regiunea mai întâi și apoi să își ceară scuze pentru afirmațiile făcute, a declarat Efim Fix pentru Tassduminică. Efim Fix ocupă funcția de prim-deputat în Parlamentul Crimeei.

Putin in CrimeeaFoto: kremlin.ru

,,Ar trebui să întocmească o comisie și să o lase să vină în Crimeea. Aceștia pot vizita orice regiune își doresc și nimeni nu le va face probleme”, a spus Fix.

,,Este rușinos că țările sprijină rezoluții fără a cunoaște esența problemei. Dacă nu văd nicio încălcare a drepturilor omului, ar trebui să vină în piața Lenin din Simferopol și să își ceară scuze în fața poporului pentru acele excese pe care le comit alături de Ucraina”, a adăugat acesta.

Adunarea Generală ONU a adoptat o rezoluție propusă de Ucraina prin care condamnă încălcările repetate ale drepturilor omului din Crimeea și ,,stabilirea ilegală de legi, jurisdicție și administrație” în regiune.

Documentul a fost sprijinit de 67 de delegații. Printre cei care au votat în favoarea acesteia se numără SUA, statele membre UE, Turcia și Japonia. 27 de delegații au votat împotriva rezoluției, inclusiv Rusia, Belarus, China, India, Serbia, Siria și Venezuela. 70 de țări au preferat să se abțină.