Regina Elisabeta a Marii Britanii va spune în mesajul său de Crăciun că spiritul sărbătorii de pace și bunăvoință trebuie să fie respectat la fel de mult ca oricând și că oamenii ar trebui să se respecte reciproc chiar și atunci când există conflicte profunde, anunță Reuters.

Regina Elisabeta a II-aFoto: Captura The Telegraph

Potrivit extraselor publicate luni de Palatul Buckingham, monarhul de 92 de ani va vorbi despre familie și prietenie în anul în care nepotul său, Harry, s-a căsătorit cu actrița Meghan Markle, născută în SUA.

De-a lungul celor 66 de ani pe tron, regina a evitat să comenteze în public problemele politice internaționale sau cele ale partidelor politice, iar extrasele nu menționează vizitadin iulie a președintelui american Donald Trump sau nemulțumirileprivindieșireaMarii Britanii din Uniunea Europeană.

Vorbind despre nașterea lui Isus, eava spune: "Eu cred că mesajul său de pace pe pământ și bunăvoință față de toți nu este niciodată depășit. Poate fi luat în seamă de toată lumea; este mainecesarcă oricând".

"Chiar și cu cele mai profunde conflicte, tratarea celeilalte persoane cu respect și ca o ființă umană este întotdeauna un pas bun spre o mai bună înțelegere".

Înainte de a părăsiMarea Britanie pentru un summit cu președintele rus Vladimir Putin, Trump a încălcat protocolul regal britanic, dezvăluind public detaliile unei conversații pe care a avut-o cu regina despre complexitatea Brexit, o problemă care a divizat națiunea.

Regina a fost la fel de activăcăîntotdeauna în ultimul an, în timpul căruia nunta lui Harry și Meghan a marcat un altpas regal spre modernitate, cu o ceremonie care a îmbinat ritualul vechi britanic cu cultura afro-americană.

"Prin numeroasele schimbări pe care le-am văzut de-a lungul anilor, credința, familia și prietenia nu au fost doar o constantă pentru mine, ci o sursă de confort personal și de liniştire", vamai spune ea.

Regina își petrece Crăciunul ca de obicei lareședința ei din Sandringham în Norfolk, estul Angliei, unde se vor alătura și alți membri ai familiei regale.