Site-ul spaniol El Diario a anunţat că bebeluşul salvat în Marea Mediterană de nava ''Open arms'' a ONG-ului Proactiva a fost evacuat, împreună cu mama sa, cu ajutorul unui mic elicopter al Pazei de Coastă din Malta, relatează Rai News, citat de Rador.

Imigranti in Marea MediteranaFoto: Captura YouTube

Micuţul Sam, născut cu trei zile în urmă pe plaja libiană, a fost salvat de ambarcaţiunea ONG-ului după ce a petrecut 24 de ore în mijlocul mării împreună cu alţi zeci de migranţi care voiau să ajungă în Europa.

Paza de coastă malteză a intervenit ca răspuns la cererea de evacuare medicală urgentă lansată de nava "Open Arms". La bord au rămas mai mult de 300 de migranţi care aşteaptă să primească indicaţii privind portul unde vor putea debarca.

În ultimele zile,"Open Arms", care a postat pe Facebook imaginea unei femei tinere care era înfăşurată împreună cu puiul ei într-o pătură şi o geacă, a salvat 307 de oameni din trei bărci diferite aflate în derivă. Printre persoanele salvate se află zeci de femei și cel puțin cinci copii.

Nava "Open arms'', aparţinând unui ONG spaniol şi care navighează sub pavilion spaniol, a salvat 200 de migranţi şi a cerut un port italian pentru a-i debarca, după ce Malta a spus NU.

''Răspunsul meu este clar: porturile italiene sunt închise! Pentru traficanţii de oameni şi pentru cei care îi ajuta, s-a terminat cu bella vita'', a anunţat ministrul de interne italian, Matteo Salvini.